Snart kommer Meet a Midwife Sibelle erbjuda uthyrning av TENS-apparater speciellt utformade för latensfasens livmodersammandragningar och förlossningsvärkar. TENS är en utmärkt metod att använda sig av under latensfas och förlossning och använd på rätt sätt kan du ha nytta av den under hela förlossningen. Sibelle är väl förtrogen med hur TENS bäst används under förlossningen men framförallt vad den kan åstadkomma under latensfasen.

TENS betyder transkutan elektrisk nervstimulering. På huden vid det smärtsamma området fästs elektrod-plattor kopplade till apparaten. Med hjälp av svag strömstyrka (batterinivå) får man en pirrande känsla i huden och blockerar på så sätt annan smärtupplevelse till hjärnan och värkarna känns mer hanterbara. TENS är en väl beprövad metod inom förlossningsvården och är utmärkt att använda sig av hemma under latensfasen men även under hela förlossningen. Det går att kombinera med annan smärtlindring som akupunktur och lustgas. Det går inte att använda vid bad eller dusch eller om du har pacemaker. Det ger ingen påverkan på fostret. Har du känslig hud för klister kan huden bli irriterad där plattorna suttit.

Innan uthyrning eller om du bara är nyfiken på hur det känns med TENS får du en personlig genomgång av barnmorska Sibelle av hur du på bästa sätt använder dig av TENS, var du sätter plattorna för att få bästa effekt och hur du bör öka för att bäst utnyttja metoden som smärtlindring.  Sibelle är väl förtrogen med hur TENS bäst används och kommer ge dig många personliga och ovärderliga tips innan du hyr din TENS-apparat. Instruktionsbok, elektrodplattor och batterier medföljer alltid när du hyr TENS av Meet a Midwife Sibelle.