Lär dig hantera smärtan, oron och föd i lugn och ro tillsammans med din partner. 

Det här får ni lära er:
* Minska oro & stress för dig och din partner, lär dig hantera smärtan; allt genom profylaxmetoden Föda Utan Rädsla.
* Aktiv Baby övningar: optimera babyns position i livmodern inför födseln, minska risken för långdragen förlossning, sugklocka, kejsarsnitt.
* Minska risken för bristning: hitta Din förmåga.
* Information och uthyrning av TENS.

Välkommen med din bokning i grupp eller privat!

Tillsammans kan ni båda skapa en lugn, trygg och kärleksfull förlossning med hjälp av en kurs hos Meet a Midwife Sibelle. Jag är instruktör i profylaxmetoden Förda Utan Rädsla och använder mig av den i mina kurser. Metoden är väl beprövad i att hantera förlossningen, vare sig du är förstföderska eller omföderska, och syftar till att du och din partner ska uppleva kontroll. Tillsammans med din partner, eller annan medföljande, får ni verktyg i hur ni på bästa sätt hanterar värkarna, minskar smärtan och inte hamnar i panik utan håller undan stark stress och istället skapar lugn och ro i kroppen så att ni tillsammans kan föda i trygghet. Ni kommer också upptäcka era olika roller under förlossningen och arbeta utifrån dem. På så sätt skapar ni en positiv upplevelse av er förlossningen som dessutom ger goda förutsättningar till en bra start i ert föräldraskap. I kursen får ni både teori och praktiska övningar som sen tillämpas under hela förlossningsprocessen. Kursen vänder sig till er som par eller ensamstående med stödperson. Kurskompendium ingår som påminnelse och vägledning.

Jag Sibelle Colliander som håller i kursen är barnmorska sen mer än 20 år och utbildad av grundaren Susanna Heli i metoden som även skrivit boken med samma namn Föda Utan Rädsla (finns att köpa vid kurstillfällena). I mitt arbete med födande par vet jag att metoden hjälper er med de utmaningar som ni står inför under en förlossning och kan underlätta hanteringen. Under 4 timmar ägnar vi oss åt teori och praktiska övningar. Dessa övningar är något som ni sen övar regelbundet på hemma innan förlossningen startar för att känna er väl förbereda när värkarna sätter igång. Övning ger färdighet och ni får bättre nytta av metoden. Kroppen minns och känner igen när det blir på riktigt och vet då hur den ska agera, ni blir trygga och ni får det lättare att slappna av och uppleva kontroll under förlossningen. 

Vårens gruppkurser 2021 i Södertälje. 
Jag följer Folkhälsomyndighetens direktiv med max två par. Antalet kan utökas beroende på råden från Folkhälsomyndigheten. Håll utkik på hemsidan!

söndag 21 mars kl 13 till ca 17:30
söndag 18 april kl 13 till ca 17:30
söndag 9 maj kl 13 till ca 17:30

Kurslokalens adress är Täppgatan 16 i Södertälje. 
Mindre tilltugg serveras som mineralvatten, kex, frukt vid er plats för att minimera ev smittspridning. Medtag egen macka, kaffe, te om så önskas.
Just nu max 2 par per kurstillfälle enl. Folkhälsomyndighetens direktiv. Goda avstånd i lokalen mellan paren. Som kursledare använder jag visir och håller avstånd.  Antalet kan utökas beroende på råden från Folkhälsomyndigheten. Håll utkik på hemsidan!
Kursinvestering: 1790 kr per par (gravid + stödperson) inkl kurskompendium. Observera att priset är för 2 personer.

eller varför inte boka den mest populära kursen: privat i ert hem, tryggt och säkert!

En kurs bara för er! Kursen blir personligt riktat till er som par, partner och dig som gravid. Tillsammans går vi igenom era specifika frågor och behov men också sådant ni själva kanske inte tänkt på som kan påverka förlossningsupplevelsen och tiden närmast efter.  I kursen ingår även teori och praktiska övningar med Föda Utan Rädsla, övningar med Aktiv Baby och demonstration av TENS som smärtlindringsmetod.  Kurslängd varierar utifrån era frågor och tidsförutsättning men ca 4-6 timmar. Det går också bra att dela upp kursen på två kvällar om det passar bättre. 
Kursen genomförs under förutsättning att vi alla är friska! Som kursledare använder jag visir och håller avstånd under mitt besök hos er. 

Kostnadsinvesteringen är 2990 kr per par (gravid + stödperson) inkl kurskompendium. Observera att priset är för 2 personer.

Kostnaden för profylaxkurs är berättigad som friskvårdsbidrag för er båda. Prata med din arbetsgivare eller läs mer på Skatteverket.se. 2020 höjdes ersättningen.

Välkommen med er anmäl eller frågor till:
info@meetamidwife.se
mobil 070 667 4235
     

~**~**~**~**~**~**~**~**~

Hyr din TENS hos Meet a Midwife!

    

Meet a Midwife Sibelle har uthyrning av TENS-apparater speciellt utformade för gravida. TENS är en utmärkt metod att använda sig av under graviditet, latensfas och förlossning. Om du använder TENS på rätt sätt kan du ha nytta av den under slutet av graviditeten, genom hela latensfasen och förlossningen. Sibelle är väl förtrogen med hur TENS används, hon lär dig sina bästa knep! Den är lätt att hantera och vid rätt användning är den ett utmärkt hjälpmedel vid smärtlindring. 

TENS betyder transkutan elektrisk nervstimulering. På huden vid det smärtsamma området fästs elektrod-plattor kopplade till apparaten. Med hjälp av svag strömstyrka (batterinivå) får man en pirrande/pickande känsla i huden och blockerar på så sätt annan smärtupplevelse till hjärnan och smärta och livmodersammandragningar känns mer hanterbara. TENS är en väl beprövad metod inom graviditet- och förlossningsvård. Den passar utmärkt att använda sig av vid graviditetsrelaterade besvär, men framförallt under latensfasen och under hela förlossningen. Det går att kombinera med annan smärtlindring som akupunktur och lustgas. TENS går inte att använda vid bad eller dusch eller om du har pacemaker. Det ger ingen påverkan på fostret eller andra biverkningar. Har du känslig hud för klister kan huden bli irriterad där plattorna suttit. Tvätta noga efter.

Innan uthyrning eller om du bara är nyfiken på hur det känns med TENS får du en personlig genomgång av barnmorska Sibelle av hur du på bästa sätt använder dig av TENS, var du sätter plattorna för att få bästa effekt och hur du bör öka stimuleringen för att bäst utnyttja metoden som smärtlindring.  Sibelle är väl förtrogen med hur TENS bäst används och kommer ge dig många personliga och ovärderliga tips innan du hyr din TENS-apparat. Instruktionsbok, elektrodplattor och batterier medföljer alltid när du hyr TENS av Meet a Midwife Sibelle. 

Kostnad: 599 kr för 4 veckor. Lämplig hyrtid från graviditetsvecka 37+6.
Önskar du mer tid? Kostnad: 99 kr per påbörjad vecka.
Bästa sättet att få tillgång till sin hyrTENS är att hämta den i Södertälje, då får du också personlig undervisning inför din hyrestid. Kan även skickas v.b, porto ingår.

För mer information, bokning och hyra av TENS:
info@meetamidwife.se
070 667 4235

Hyresvillkor för TENS, klicka här, öppnas som PDF.

~**~**~**~**~**~**~**~**~

Aktiv Baby: att skapa balans

* Underlätta graviditetsrelaterade besvär eller om babyn har ett felaktigt läge i livmodern, t.ex. säte.
* Optimera babyns position i livmodern inför förlossningen och minska risken för långdragen förlossning, sugklocka, kejsarsnitt.
* Boka tid hos Meet a Midwife: info@meetamidwife.se, mobil 070 667 4235

Med Aktiv Baby går det att minska dina graviditetsrelaterade besvär och hjälpa babyn positionera sig rätt inför förlossningen.

Aktiv baby är att skapa balans mellan livmoder, bäcken, muskler och ligament hos den gravida genom att göra enkla övningar, ensam eller tillsammans med någon. När balans uppstår i livmoder/bäcken ges mer plats och babyn lägger sig då i optimal position inför förlossningen. Foster som ligger i säte eller tvärläge kan vändas till huvudbjudning (vilket är den absolut mest fördelaktiga förlossningsbjudningen) med hjälp av Aktiv Baby. När balans uppnås upplever kvinnan att graviditetsrelaterade problem minskar, t.ex. foglossning, ryggsmärtor, urinträngningar, sura uppstötningar och stressrelaterade livmodersammandragningar.

För att en baby ska födas behövs värkar men även babyn har en aktiv roll genom att föda sig själv. Fostret måste göra olika rotationer och pressa sig neråt och hitta bästa vägen ut där det är minst motstånd i förlossningskanalen. För att fostret ska kunna göra det behöver det vara gott om plats och balans mellan dessa fyra: livmoder, bäcken, muskler och ligament. Här kan Aktiv Baby användas med framgång! Aktiv baby kan göra att förlossningen går snabbare framåt, att bebisen sjunker neråt och roterar som den ska och minska smärtor. På detta sätt kan kejsarsnitt och instrumentell förlossning undvikas.
Flera förlossningskliniker använder sig av Aktiv Baby för just detta ändamål, bl.a. på Södertälje sjukhus.

Sibelle Colliander Meet a Midwife är diplomerad instruktör i metoden Aktiv Baby av Xana De Silva, grundare av Aktiv Baby. Xana tog metoden till Sverige och utvecklade den vidare.
Välkommen att boka tid för praktisk och teoretisk genomgång, gärna tillsammans med din partner: 90 min 890 kr inkl instruktioner för just dina övningar. Uppföljande bokning à 40 min 490 kr.

info@meetamidwife.se
mobil 070 667 4235  

~**~**~**~**~**~**~**~**~

Minska risken för svår bristning, hitta Din förmåga!

Boka tid för teoretisk och praktisk rådgivning hos Meet a Midwife: info@meetamidwife.se, mobil 070 667 4235   

Är du orolig för att brista i samband med förlossningen?
Sibelle Colliander på Meet a Midwife har kunskapen om bristningar och vad du själv kan göra innan och under förlossningen samt hur du kan förbereda dig för att minska risken för stor bristning.
Sibelle har ett års vidareutbildning i sexologi samt fördjupad utbildning från Karolinska Institutet i bäckenbottens anatomi & fysiologi samt hur barnmorskan förebygger, diagnostiserar och behandlar förlossningsskador. Tillsammans med över 1000 födslar ger det en gedigen kunskap i ämnet.
Välkommen att boka tid för praktisk och teoretisk genomgång: 60 min 790 kr.

info@meetamidwife.se,
mobil 070 667 4235

~**~**~**~**~**~**~**~**~

Övriga tjänster

Önskas privat rådgivning inför förlossningen, vid latensfasen, eller efter förlossningen ?
Hembesök och telefonrådgivning erbjuds.
Hembesök per påbörjad 30 min 600 kr
Telefon/video-rådgivning per påbörjad 15 min 125 kr

info@meetamidwife.se
070 667 4235

~**~**~**~**~**~**~**~**~

Anlita en doula under förlossningen och skapa extra trygghet för er båda.

Doula är en gammal företeelse i ny form. En doula är en stödperson som stöttar er som par genom hela födelseprocessen. Doulor idag är utbildade och har kunskap om förlossningens olika faser och hur ni under förlossningen kan underlätta värkarna, ge råd om olika icke medicinsk smärtlindring. De tar inget medicinskt ansvar som en barnmorska gör. Jag älskar doulor för de är så bra! Två av mina tidigare kursdeltagare (de träffades på min kurs :-), Ellika Skjutar och Sandra Liestad, har utbildad sig till doula och driver nu bolaget Födande kraft. Besök gärna hemsidan (länk på namnen). Jag kan varmt rekommendera dem. Erfarna och kunniga! De har en del produkter, bl.a. hyr de ut förlossningspooler, ett utmärkt sätt att smärtlindra i latens- och öppningsskede men även föda i vatten.

~**~**~**~**~**~**~**~**~

#förstföderska #omföderska #blivande mamma #blivande pappa #blivande föräldrar #blivande förälder #smärta #stress #oro #mamma #pappa #partner #gravid #födautanrädsla #profylax #förlossningsförberedelse #latensfas #doula #värkar #förlossningsvärkar #förlossningssmärtlindring #tens #tns #förlossning #smärtlindring #aktivbaby #sätesändläge #säte #graviditetsbesvär #bristning #livmoder